Otro Espacio / Sin Espacio » 2014 » enero

Sin Espacio 3. Mislata

Sin Espacio 3. Mislata dóna continuïtat a léxperimentació de formats expositius iniciada en la seua edició anterior (Carrer Major 36. Mislata), transformant els continguts d’una exposició en una conversació entre comissari, artista i públic. Dedica ara la segona sessió al projecte realitzat amb motiu de San Sebastián 2016 Capital Europea de la Cultura, Tractat de pau/1813. Assetjament, incendi i reconstrucció de Sant Sebastià, presentat per Pedro G. Romero i Oier Etxeberria

14-diciembre Tractat de pau/1813. Assetjament, incendi i reconstrucció de Sant Sebastià  és un projecte comissariat per Pedro G. Romero que proposa un desenvolupament de la història de la cultura visual inserix en el triangle específic que formen les figures del dret, el treball del’art i les representacions de la pau. Una indagació entorn del fi de la violència, la guerra i el crim com a esdeveniments que esgoten la realitat i ens impedixen fer habitable el món. Conversarem també amb un dels artistes que formen part del projecte, Oier Etxeberria, i sobre Pure Data (hamar), 2013, investigació entorn a les resistències amb què es va trobar el pensament Il.lustrat en el context guipuscoà, resumit en el cas de la introducció del sistema mètric decimal com un valor abstracte i universal. Una primera arrancada que servix per a posar en conflucte diversos modes d’ordenació de la realitat: matemàtics, rítmics, melódics, histórics o divins.

Oier-etxeberria-webOier Etxeberria.  Todo/Nada, 2013, dibuix. Cortesia del’artista

amb DJ Jesús Polar (Absolute Beginners)

Més informació sobre el projecte Tractat de pau/1813. Assetjament, incendi i reconstrucció de Sant SebastiàWeb del projecte

Més informació sobre Pedro G. Romero. ENLLAÇ

Més informació sobre Oier Etxeberria. ENLLAÇ i Fundación Cristina Enea ENLLAÇ

Imatges de la primera sesióVídeo de presentació Alba BrazaVideo de presentació Juan José Martín. 

Publicació Sin Espacio 3. Mislata llegir en: ENLLAÇ i descàrrega ENLLAÇ

Centre Jove el Mercat en Google Maps. ENLLAÇ

Col·laboren:

ayto-mislata Logotipo cjm mislata el mercat rector-peset  non-site

Amb el suport de:

paco-mora  concreta  luis-adelantado culturama
trestaller kessler aural mas-medios
 absolute-beginners  rosa-santos visor codigo

Sin Espacio 3. Mislata

Sin Espacio 3. Mislata dóna continuïtat a léxperimentació de formats expositius iniciada en la seua edició anterior (Carrer Major 36. Mislata), transformant els continguts d’una exposició en una conversació entre comissari, artista i públic.Otro Espacio proposa el diàleg com a modalitat d’exposició, dedicant una sessió al projecte a la mostra ptoduïda en Artium, No tocar por favor, con la presentació a càrrec del comissari Jorge Luis Marzo, junt amb l’artista Mireia c. Saladrigues; i una altra sessió, el 14 de desembre, amb el projecte realizat amb motiu de  San Sebastián 2016 Capital Europea de la Cultura, Tractat de pau/1813. Assetjament, incendi i reconstrucció de Sant Sebastià, presentat per Pedro G. Romero i Oier Etxeberria.

30-noviembre

No tocar, por favor, comissariada per Jorge Luis Marzo, és una proposta per a la reflexió sobre la relació dels museus amb els seus públics.

El fet de mostrar un objete -una obra d’rte- en l’interior d’un museu fa que la gran majoria de visitants adopte una distància prudent respecte a ella. A aixó contribuïxen les indicacions que des del propi museu imposen els senyals, els rètols, el personal de sala, els cordons, les cámares de seguretat… De fet, es pot penjar en les seues parets un objete que res tinga que veure amb l’art i els rituals corporals de l’observador seran els mateixos.

L’exposició part del minuciós registre d’incidencies en les sales de exposició, arreplegat pel personal del museu desd de la seua creació en 2002. Este registre suposa una finestra obertya per a explorar els comportaments i actiutds dels visitants enfront de les obres d’art i enfront de la pròpia institució museística. Els artistes participants eren Trujillano, Joan Fontcuberta, Mireia c. Saladrigues, Andrés Hispano, Félix Pérez-Hita, Oier Gil, Sandra Amutxastegi, Pau Figueres i Arturo “fito” Rodríguez.

Serà Mireia c. Saladrigues qui ens acompanye, explicant i contextualizant dins de l’ambit de l’exposició la seua obra Radicalment emancipat(s), 2013, la qual està formada por una sèrie de vídeos en que s’arreplega els testimonis de persones que han furtat en diferents museus i sales d’art, les seues motivacions i  conseqüències.

 

mireira-radicalment-emancipatsMireia c. Saladrigues. Radicalment emancipat(s), 2011, vídeo. Cortesia de la artista i Galeria Ángels Barcelona, Barcelona

amb DJ Jesús Polar (Absolute Beginners)

Més informació sobre el proyecto de No tocar, por favorBlog del projecte. Web de Artium
Més informació sobre Jorge Luis Marzo. ENLLAÇ
Més informació sobre Mireia c. Saladrigues. ENLLAÇ

Publicació Sin Espacio 3. Mislata llegir: ENLLAÇ  i descàrrega: ENLLAÇ

Centre Jove el Mercat en Google Maps. ENLLAÇ

Segona sessió:

14-diciembre

Col·laboren:

ayto-mislata Logotipo cjm mislata el mercat rector-peset  non-site

Amb el suport de:

paco-mora  concreta  luis-adelantado culturama
trestaller kessler aural mas-medios
 absolute-beginners  rosa-santos visor codigo